Därför är elbil bäst för miljön

När du ska köpa en ny bil ska du fundera på en elbil om du vill bidra till ett bättre klimat. En elbil är en stor vinst för vår planet. Den är billigare i drift och släpper ut minimalt med koldioxid när du kör.

Att köra en elbil är helt klart det bästa om du vill vara snäll med både din plånbok och miljön. När du köperCharging,An,Electric,Car,Battery en elbil släpper du inte ut någon skadlig koldioxid. När du funderar på att köpa en elbil ska du även fundera över om du ska investera i en laddbox hemma hos dig, läs mer här om du är intresserad. Det är en enorm fördel att ha en egen laddbox installerad. Även om det är möjligt att ladda en elbil i ett vanligt eluttag är det inte att rekommendera, risken för brand är stor. Med en laddbox kan du ladda din bil säkert och effektivt. När du installerar en laddbox finns det möjlighet att få bidrag vilket är väldigt bra.

“Gruppens beräkningar visar också att elbilarna förbrukar 58 % mindre energi än en fossilbränslebil under en livstid – och släpper ut 64 % mindre koldioxid.” Läs mer här

Elbilar gör stor skillnad för miljön

Elbilar är en stor vinst för klimatet och jorden. Driftkostnaderna för en elbil är betydligt lägre vilket är en stor fördel. Dessutom är servicekostnaderna för en elbil avsevärt lägre eftersom det finns mycket färre rörliga delar som kan gå sönder. En elbil kostar mer i inköp men det har du snabbt sparat igen genom de minskade drift- och servicekostnaderna.