Få körkortet genom intensivkurs

Körkort är det många unga som vill ta och det ska gå snabbt, gärna så ska uppkörningen vara bokad dagen efter att man fyllt 18 år och faktiskt får ta sitt körkort. Så hur ska man göra för att få sitt körkort så fort som möjligt? Det bästa sättet är att boka in sig på en intensivkurs.

Att ta körkort med intensivkurs är det absolut bästa tillvägagångssättet för den som vill ta körkort snabbt. Men man ska inte tro att det är enklare på en intensivkurs inte, tvärt om. På en sådan arbetar man i snabbare takt än på andra trafikskolor och kurser vilket också resulterar i att eleven där för sitt körkort lite fortare än vad andra körskoleelever får. Man ska också tänka på att det är dyrt att ta körkort. Både lektioner och uppkörningar kostar pengar, men har man tur kan man få detta betalt av någon annan. Några som har chansen att få sina körkort just betalda av någon annan är vård- och omsorgsprogrammet med godkända betyg i Bollnäs, vilket Sveriges Radio skriver om. För det är nämligen körkortskrav om man vill få en fast tjänst efter utbildningens slut, och just därför är det nu tal om att eleverna ska få även körkortet när de genomgår sin utbildning.

Bästa tipsen för körkort

Något som Expressen sammanställt är sina bästa tips för att klara av både teorin och uppkörningen för att sedan få sitt körkort i handen. Såhär ska du göra:

  • Välj en trafikskola eller intensivkurs som känns rätt för dig. Övningskör ofta och regelbundet för att få in en vana.
  • Träna privat och med lärare, boka både lektioner och testa att köra till och från dessa privat till exempel.
  • Köp en billigare bil och använd som bil att öva med, en som du inte är så rödd om helt enkelt.
  • När du ska genomföra uppkörningen bör du köra i en bil du är van vid. Till exempel körskollärarens bil som du kört på lektionerna.
  • Öva bilkörningen i simulator också för att inte utsätta dig för onödiga risker under vissa moment.
  • Glöm inte att plugga teorin ordentligt också, boka in dig på kurser för att lära dig det teoretiska lika bra som körningen.
  • Öva på teoriprovet på nätet så att du ser vilken typ av frågor som kommer komma och får ett hum om hur man formulerar sig i den här typen av prov.
  • Värm upp inför uppkörningen genom att köra bil en stund innan, till exempel att du kör til själva uppkörningen och känner dig bekväm.